Skulle du tälta för ett par skor?

DET ÄR INTE ovanligt att folk tältar i några dagar utanför Globen för att få tag på plåtar till konserter som garanterat kommer bli utsålda på några sekunder. Det är heller inte ovanligt att folk ställer klockan på 02:00 för att bege sig iväg till köer inför H&M’s designersamarbeten. Men att tälta i flera dagar för att få tag på ett par gympaskor? Det känns ganska bizarrt måste jag säga.

De berömda skorna är ett samarbete mellan Nike och Kanye West och heter Nike Air Yeezy 2. Butiken Sneakersnstuff på Åsögatan, Södermalm släppte skorna igår den 9:e och de sålde genast slut för 2 599 paret. Varje person fick ta med sig max 2 par hem, och det låter rimligt i och med att skorna bara tillverkas i 3000 exemplar världen över.

Enligt Aftonbladet så fanns skorna på eBay innan lanseringen med bud på runt 15 000 kr. Frågan är – skulle du betala så mycket för ett par sneakers? Eller skulle du hellre tälta utanför en butik i flera dagar för att få tag på 2 par (och kanske tjäna en månadslön på att sälja det andra paret online?).

 

Skorna lanserades i svart och vitt och ser ut såhär:

Off topic: Fick en kommentar från en läsare som inte kunde se bilderna jag postade här i bloggen. Är det någon mer som har samma problem? Hojta gärna till och berätta vilken webbläsare ni kör i såna fall så ska jag försöka fixa 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: