DIY: Gamla jeans < Nya shorts!

VEM HAR INTE minst ett par gamla jeans som man inte använt på ett bra tag? Därför är det bra att det talas mycket om upcycling – dvs: Ta ett gammalt plagg, lite sax, nål tråd, pennor, vad som helst egentligen – och pyssla till dig ett helt nytt plagg! En av de vanligaste DIY som man ser är just jeansshorts. Här är lite inspiration från Etsy/Pinterest som får mig minst sagt pysselsugen. Nästa stopp – Panduro!

De gångerna jag klippt om jeans till shorts så har jag mätt, märkt, klippt och gjort slitningar med sandpapper. Här finns en mer utförlig guide.

Tips 1: Öva på papper innan och kom på ett snyggt mönster som du gillar, och använd linjal för att få raka linjer, eller en pappersmall om du gör svårare mönster, typ chevron.Tänk på att många textilpennor kräver att man stryker plagget efteråt, vänd plagget ut och in och stryk efter att färgen fått torka i 24 timmar.

Tips 2: Du hittar billiga stuvbitar i vilken sybutik som helst, eller varför inte kombinera 2 plagg som du inte använder om det känns ovärt att åka in till stan? Ta ett tyg med ett snyggt mönster, klipp ut ett mönster på papper på hur stort du vill klippa det, sy fast med lite nål och tråd (eller textillim). Om du måste markera ut tyget innan det klipps så gör det alltid på avigsidan för att undvika märken.

Tips 3: Kolla efter billiga nitar på Etsy eller Ebay och köp i stora mängder, blir ändå betydligt billigare än att köpa små mängder i svenska butiker. Satsa på nitar som har 2 spikes på baksidan, de är lättare att hantera. Spänn fast de och böj spikesen med exempel en kniv så att de sitter fast ordentligt på shortsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: